18. október 2024
Facebook
štvrtok, 13 júl 2017 10:00

Vo Vysokých Tatrách pátrali po Slovenke. Pomoc si zavolala sama, ale našli ju v bezvedomí

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Horskí záchranári vo Vysokých Tatrách pátrali v nočných hodinách po 31-ročnej Slovenke, o pomoc ich požiadala telefonicky sama. Ako vo štvrtok informovali, počas telefonátu bola značne dezorientovaná, vyčerpaná a postupne prestávala komunikovať a odpovedať na otázky. Odporúčame:
Symbolickým odomknutím plesa otvorili letnú sezónu vo Vysokých Tatrách „Informácie, ktoré poskytla, boli veľmi strohé, uviedla len, že sa nachádza na turistickom chodníku, ďalej spomenula iba vodopád a Bilíkovu chatu. Žena následne prerušila komunikáciu s tiesňovou linkou Horskej záchrannej služby (HZS), následne ju ešte niekoľkokrát opäť vytočila, vždy však s rovnakým výsledkom,“ uviedli záchranári. Pätici záchranárov spolu so služobným psom sa ju napokon podarilo nájsť krátko pred polnocou, za veľmi nepriaznivých podmienok, búrky a silného dažďa. Bola v bezvedomí na mostíku nad Rainerovou chatou. Po prvotnom poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a zateplení ju záchranári HZS preniesli k Rainerovej chate a následne terénnym vozidlom HZS previezli na Hrebienok, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej lekárskej pomoci z Popradu.

Viac k témam: HZS Horská záchranná služba, Vysoké Tatry
Zdroj: Webnoviny.sk - Vo Vysokých Tatrách pátrali po Slovenke. Pomoc si zavolala sama, ale našli ju v bezvedomí © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 205 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner